Stretch Ride: Noul serviciu auto pentru copii care calatoresc fara parinti

Stretch Ride: Noul serviciu auto pentru copii care calatoresc fara parinti

Un nou serviciu de taxi pentru copii, a impartit parintii in doua tabere inca inainte de a-si oferi prima cursa

Creatia a trei femei profesioniste, care si-au jonglat copiii intre ele, opt la numar, Stretch Ride este un serviciu UBER special pentru copii, cu varsta minima de 6 ani.

Fiind lansat in urmatoarele luni, soferii calificati vor ajuta parintii ocupati sa le duca odraslele la activitatile scolare, sa stea cu ei pana ce activitatea a luat sfarsit si apoi sa ii aduca inapoi acasa – aproape un hibrid intre un bona si sofer.

Fiica ta are balet in acelasi timp cat fiul tau are fotbal iar mezinul lectii de pian – in plus, sotul tau nu poate lipsi de la munca. Dar, ai incredere sa iti lasi copilul in masina cu un strain?

In nici un caz, nici macar pentru o secunda!” mi-a spus raspicat o prietena, mamica si ea.

Oh Doamne, da-mi numarul lor – chiar acum!„, a ras o alta.

Stretch trimite parintilor o harta GPS in direct, cu locul unde se afla copilul. In plus, soferii au parte de controale ale politiei, sunt soferi care au mai lucrat cu copiii, au asigurare, si sunt supusi unui proces de screening (un proces de preselectie).

Co-fondatoarea Michelle Newton a spus ca ea si partenerele ei, Joanne Gray si Preya McMahon, si-au dat seama ca majoritatea weekend-urilor si le petrec conducandu-si copiii in diverse locuri.

Uneori trebuia sa fim in doua locuri in acelasi timp, pentru copii diferiti„, a declarat ea pentru news.com.au

Michelle Newton, co-fondatoarea Stretch Ride cu cei doi copii ai ei

Am fost numite Uber pentru copii, insa modelul nostru este complet diferit de UBER. Toti soferii nostri sunt intervievati personal de catre toti cei trei parteneri. Noi verificam, de asemenea, nu numai istoria lor impecabila in conducere, cat si toate datele de contact, dar, de asemenea, le cerem dovada ca au lucrat cu copii si au empatia necesara pentru a face acest lucru – de exemplu, unul dintre soferii nostri este patolog de vorbire si limbaj pentru copii, astfel incat demonstreaza rabdarea si grija fata de copii. Deci, suntem un hibrid intre sofer si bona.”

Ea a mentionat ca o alta diferenta este ca toti soferii raman la locul destinatiei/evenimentului, fie ca este vorba o petrecere, meci de fotbal sau lectie de pian, pana cand copilul trebuie sa se intoarca acasa.

Deci, soferii nu parasesc copiii – ei ii preiau de la punctul A la B si inapoi – fara a face alte curse in acest timp„, a explicat doamna Newton.

„Efectuam, de asemenea, sesiuni de instruire pentru soferi. Ne urcam in masina cu ei si verificam curatenia din masina. In cele din urma, acest sofer va deveni ca si bona ta preferata.”

Ea ne mai informeaza ca pretul va fi la egalitate cu tariful orar al unei bone

Este o idee de afacere bine primita de tatal Balmain si soferul Uber part-time Mike Allchin, care au mereu pregatit un scaun pentru copii in masina.

Sunt parinte si vad necesitatea acestui tip de serviciu„, a spus el.

Transportul copiilor nu e o treaba dificila, trebuie doar sa ii tratezi ca pe proprii tai copii. Am inteles ca exista unii oameni care s-ar fi speriat sau devin sceptici doar la gandul ca isi trimit copilul intr-o masina cu un strain, dar ei sunt cei care l-au solicitat, astfel ca poate fi o sabie cu doua taisuri.

„Ca tata, ma simt confortabil sa conduc copii – am grija, sunt atent ca si cu ai mei, si ma asigur ca ajung la destintie in siguranta.”

El a spus ca tinerii pasageri folosesc adesea Uber pentru a merge acasa, la un prieten, la locul de munca al unui parinte sau la o activitate scolara.

Cat despre mine? Nu sunt sigur ca l-as folosi

Sunt MAMA care merge cu adolescentul in varsta de 16 de ani, intr-un taxi, sa il lase la destinatie, apoi se invarte in jurul blocului pentru a se asigura ca ajunge acasa in siguranta. Daca am nevoie de o mana de ajutor in „jonglatul” copiilor in diverse locuri, sunt destul de norocoasa incat sa pot apela la un membru al familiei, o bona de incredere, sau chiar prieten bun.

Chiar si cu urmarirea GPS-ului in direct, nu m-as putea relaxa fiindca nu sunt acolo in caz ca ceva nu este in regula.

Dar parerea mea nu este si perspectiva tuturor parintilor.

Traim intr-o epoca de externalizare. Timpul este o resursa pretioasa, iar familiile care au nevoie de venituri duble pentru a se sustine intr-un oras scump, trebuie sa munceasca mult.

Rareori exista o alternativa – asta e viata asa cum o stim, si luptam – jonglam – pentru a face ca totul sa functioneze.

About Author

Comments

  1. Marin Pana
    Marin Pana 10 aprilie, 2017, 20:38

    Va multumesc pt informatiile oferite in materia custodiei copiilor si pensiei de intretinere.

    Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*