O poveste de vară

O poveste de vară

Un trup firav cu un cap balai zboară peste pragul uşii de la baie direct pe capacul lăsat al WC-ului ridicându-şi ochii sclipitori spre bărbatul mânjit de spumă de ras:

  • Tata?

Bărbatul nu spune nimic uitându-se în oglindă atent să nu se taie. Băieţelul continuă impertubabil o poveste de dimineaţă în care el este desigur eroul principal care învinge balaurii şi zmeii ce vroiau să se lupte până la moarte. Din când în când privirea jucăuşă şi iscoditoare a baiatului căuta să prindă cumva privirea tatălui lui. La un moment dat un zâmbet al acestuia a sosit ca o confirmare că este auzit. Suficient pentru băiat să dea drumul unei avalaşe de evenimente şi acţiuni care de care mai palpitante. SI desigur la sfârşit, el, eroul din propria-i poveste era învingător. Nici nu se putea altfel.

 

Mă uit rapid peste ghiozdan. Mate, am pus, română, am pus, istorie, am pus…Inventarul din ochi a cărţilor şi caietelor pentru ziua respectivă.

  • Haideţi la masă!
  • Acum…

 

Doi puştani pleacă aruncându-şi ghiozdanele pe umeri către bucătărie unde mama lor le aşează micul dejun pe două farfurii după care stergându-şi rapid mâinile pleacă să se schimbe. Serviciul nu aşteaptă. Zece minute mai tărziu doi baieţi si doi părinţi se despart în faţa blocului fiecare plecând pe alt drum.

 

 

Barbatul cu mişcări precise îşi aranjă în faţa oglinzii nodul de la cravată şi întorcându-se spre cameră întrebă rapid:

  • Spune-mi te rog de ce ai nevoie să cumpăr când mă întorc?
  • Ti-am lăsat o listă pe masuţa din hol
  • Bine, am plecat ne vedem mai târziu

Uşa de la intrare pocni uşor despărţind pentru câteva ore două persoane. Ea cu un copil micuţ în braţe cu ochii somnorosi aproape închişi şi el respirând aerul tare al dimineţii în drum spre serviciu.

 

 

Sunetul familiar al numărului format în receptor se auzea in liniştea adâncă a camerei mele. Aştept răbdător să îmi răspundă.

  • Alo? Mama?

Si discuţia continuă la fel ca altă dată deşirând poveşti simple dintr-o bucată din viaţă în care stau agăţaţi într-un amestec magic bunici, părinţi şi copii, fără să mai fim siguri unde a început sau unde se termină povestea fiecăruia.

 

La mulţi ani!

Tata si Moderator cu experienta pe Desprecopii.com. Vizitati blogul lui Marius.

About Author

Marius Pernes

Marius este moderator-senior la Desprecopii.com de peste 15 ani timp in care a sfatuit si indrumat mii de parinti. Marius este mediator certificat si are mai multe cunostinte juridice si financiar-contabile. Marius este tatal a doua fetite minunate.

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*