Nuca

Nuca

               E seara Crăciunului. O cameră plină cu copii printre care şi eu, un băieţel slabuţ cu părul bălai şi ochi căprui şi neastâmpăraţi, pus mereu pe şotii. Fiecare dintre noi bănuim că urmează momentul acela unic când va bate la uşă el, Moşul. Inima o ia razna in piepturile noastre micuţe la fiecare zgomot ce seamănă a bătaie în uşă. Râdem toţi la fiecare pocnitură oricât de mică dar nu e râsetul nostru. E sugrumat de emoţie. Ca nişte nebunatici ne împingem unii în alţii poate fiind singura cale prin care să mai dăm afară din emoţia aşteptării.

Careva stinge becurile şi lasă să lumineze doar luminţele sclipicioase din brad. Emoţia devine insuportabilă în clipa în care:

  • CIOC! CIOC! CIOC!

Se aude o bătaie viguroasă în uşa de la intrare. Amuţim cu toţii brusc şi doar văjăitul sângelui pompat de inimi ce pulsează în tâmple devine singurul zgomot perceput de urechile roşii de emoţie.

  • Intră Moşule! spune una dintre mămicile de copii.
  • Ho! Ho! Ho!

Si moşul intră în haina lui cea roşie cu margini albe cu o barbă albă şi stufoasă ce cade peste pieptarul cu nasturi sclipitori şi aurii. Apoi se aşează greoi pe un scaun pregătit de cine ştie cine, răsărit pe neaşteptate şi ascultă fiecare copil cum spune o poezie sau cântă un cântec. Si pentru fiecare scoate din sacul cel mare si roşu câte un cadou potrivit.

Atunci am primit pe lângă o maşinuţă şi o nucă. Nu am înţeles decât mulţi ani mai târziu de ce. Si abia atunci am priceput cu adevărat şi de ce mi se părea atât de cunoscut surâsul Moşului fără să-l dibui.

Inima mea bate la fel de furtunos, umplută cu miliarde de clipe de iubire, iar ochii mei căprui chiar dacă nu mai sunt la fel de nazdrăvani, poartă în umbra lor, imaginea ei, a unei nuci tari, sănătoase, ce răzbate peste ani lăsând la timpul potrivit să răsară copacul ce-i va purta moştenirea.

Tata si Moderator cu experienta pe Desprecopii.com. Vizitati blogul lui Marius.

About Author

Marius Pernes

Marius este moderator-senior la Desprecopii.com de peste 15 ani timp in care a sfatuit si indrumat mii de parinti. Marius este mediator certificat si are mai multe cunostinte juridice si financiar-contabile. Marius este tatal a doua fetite minunate.

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*