Marinarul de uscat sau ancora impotmolita

Marinarul de uscat sau ancora impotmolita

Mi-am promis. Mi-am promis ca nu voi mai scrie despre mine. Nu am rostit-o in gura mare dar am gandit-o. Nu mi-am jurat desi intr-o vreme credeam in juraminte. Dar mi-am promis. Stiti iubirile acelea imposibile? Fatale? Distrugatoare? Sau interzise? Asa si eu. Imi promit si nu ma tin de propria-mi promisiune. Si scriu.

Am reusit performanta de a nu mai scrie o perioada de timp. Nu am masurat-o dar acum nu pot. Nu pot sa nu scriu macar de dragul amintirilor. Un marinar spunea dupa un timp cand de nevoie a stat pe uscat ca nu mai poate. Ca trebuie sa se intoarca in larg. Ca pe uscat nimic nu e cum trebuie. Ca nimic nu se misca corect.

Acum ma simt si eu asa ca el intr-un anumit fel. Insa eu am sa fiu mai darz. Imi datorez asta. Pentru ca mi-am promis. Vapoarele si marinarii ajung la mal. Si cand ajung arunca ancora. Si ei stiu ca ancora este cea care le spune prin zdranganitul lanturilor  ca vor fi bine. Ca odata lasata si fixata o sa-I tina zdravan de tot acolo si nu vor fi lasati la cheremul valurilor si vanturilor naravase.

Insa acum eu ma simt ca un marinar de uscat. Iar ancora mea este lasata doar ca .. de tot. S-a impotmolit si lanturile au inceput sa prinda rugina. Si orisicat voi fi tentat sa o ridic, atunci cand voi vrea sa fac asta am sa ma opresc din drum. Pentru ca mi-am promis doar sa mai revad , sa gandesc poate chiar sa uit… lasandu-mi cel mult pacatul de a scrie uneori despre mine. Desi … nu ar trebui.

Si uite asa s-au dus 25 de ani si in fata mea este o ancora impotmolita pe a carui lant ce a inceput sa prinda rugina sta bratul inca drept al unui marinar … de uscat.

Tata si Moderator cu experienta pe Desprecopii.com. Vizitati blogul lui Marius.

Despre Autor

Marius Pernes

Marius este moderator-senior la Desprecopii.com de peste 15 ani timp in care a sfatuit si indrumat mii de parinti. Marius este mediator certificat si are mai multe cunostinte juridice si financiar-contabile. Marius este tatal a doua fetite minunate.